Cliff Richard - The Great 80 Tour 2020

Sir Cliff Richard er sanger fra England. Han har gennem over 50 år haft stor succes, og han kendes af sine mange fans blot under sit fornavn.
Med sin gruppe The Shadows dominerede han den britiske populærmusik i de sene 1950'ere og tidlige 1960'ere, før The Beatles slog igennem.
Med udgivelsen af sin debut-single, Move It, steg Richard til superstar status, da den nåede nr. 2 på hitlisterne, hvor den opholdt sig i 17 uger. Han fik sin første nr. 1 med sin femte single, Living Doll, i 1959, som blev den mest solgte single i det år. Fra da af kunne hans karriere prale af fortløbende singler, en optagelse i Eurovision Song Contest og et ridderkors.
Blandt en række succeser har Cliff svimlende solgt over 250 millioner albums på verdensplan, fjorten nr. 1 singler og syv nr. 1 album samt stor succes inden for film, musicals og tv. Han adskiller sig også ved at være den eneste kunstner, der har opnået britiske nummer 1 fem år i træk og at nå nr. 1 med to forskellige versioner af den samme single med Living Doll genoptaget til Comic Relief med rollebesætningen af The Young Dem.
Cliff Richard har aldrig opnået den samme popularitet i USA på trods af otte amerikanske top 40-singler, inklusive den million-sælgende " Devil Woman " og " We Don't Talk Anymore ". I Canada havde han en vellykket periode i begyndelsen af 1960'erne, slutningen af 1970'erne og begyndelsen af 1980'erne, med nogle udgivelser certificeret guld og platin. Han er forblevet en populær musik-, film- og tv-personlighed i Australien, New Zealand, Sydafrika, Nordeuropa og Asien og bevarer følger i andre lande. Når han ikke turnerer, deler han sin tid mellem Barbados og Portugal. I 2019 flyttede han til USA.
I sine tidlige år var Cliff Richard nærmest det britiske svar på Elvis Presley. Sammen med andre britiske musikere såsom Marty Wilde var Cliff blandt de første i Storbritannien til at påtage sig en Presley-agtig tøj- og hårstil. Under optrædener viste han en rock-attitude, hvor han sjældent smilede eller kiggede direkte på publikum eller kameraet.
Gennem de seneste seks årtier har mange af Cliffs singler været på hitlisterne, og han har rekorden (sammen med Elvis Presley) som den eneste, der har haft singler på den britiske hitliste i alle sine aktive årtier (1950'erne–2000'erne). Ifølge sin webside har han solgt 250 millioner plader i løbet af sin karriere.

Cliff Richard

Value cannot be null. Parameter name: s