At se opera i biografen er som at være der selv, og i denne sæson bliver Bibliografens mørke forvandlet til bl.a. La Scala og Salzburg operaen.
Vi viser fire nye produktioner af storslåede operaer. Stor lyd og flotte billeder.

Operaerne vises med engelske undertekster.

Pris pr. forestilling: 150,- kr.

Hver forestilling har indlagt en pause på ca. 20 minutter.

Bibliografens café vil til forestillingerne have Operatilbud på nogle udvalgte forfriskninger.

Value cannot be null. Parameter name: s

LA TRAVIATA

Mandag 25. oktober kl. 19.00

Opera i 4 akter af Giuseppe Verdi fra Rom 2020 – 140 minutter ex. pause.

La traviata følger handlingen i Alexander Dumas den Yngres roman Kameliadamen og handler om den prostituerede Violetta, som forelsker sig i Alfredo og ønsker at skabe sig en ny tilværelse med ham. Men det vil ødelægge Alfredos familie, og alt ender tragisk.

Dette er den fjerde nye operaproduktion produceret af operahuset siden begyndelsen af Coronaen. Efter den ekstraordinære fjernsynssucces med filmproduktionen af ​​Barberen i Sevilla, som i december sidste år indviede Teatro dell'Opera di Romas sæson 2020-2021, blev succesen fulgt op med Verdis La traviata i et nyt samarbejde mellem Lirico Romano og Rai Cultura. Det er maestro Daniele Gatti der dirigerer, og Mario Martone står for instruktionen i denne nye filmopera af Verdis mesterværk. Med verdensstjerner som Lisette Oropesa (Violetta Valery), Saimir Pirgu (Alfredo Germont) og Roberto Frontali (Giorgio Germont).

Download detaljeret beskrivelse

DEN SOVENDE SKØNHED

Søndag 12. december kl. 14.00

Ballet af Tchaikovsky fra La Scala 2019 – Varighed 160 min. ex. pause.

Marius Petipa (1818-1910) der var en fransk balletdanser og balletmester for den kejserlige ballet i Skt. Petersborg fra 1869 til 1903, hvor han producerede mere end 60 balletter og havde epokegørende indflydelse på klassisk russisk ballet, har blandt andet skrevet en specificeret drejebog til Tchaikovsky fra Grimms eventyr om Tornerose.  Tchaikovsky, der blev meget glad for denne, inkluderede andre eventyrfigurer i balletten som Den bestøvlede kat, Askepot, Den lille Rødhætte mf. En storslået ballet i en storslået opsætning for alle aldre. En smuk måde at nærme sig Julehøjtiden på for hele familien.                                         

I sin gengivelse af den skønneste, mest overdådige ballet, måske ballet par excellence, opretholdt Nurejev den utrolige renhed i Petipas oprindelige koreografi, ligesom han havde lært det ved Kirov, men fik den med en frisk fornemmelse af teatralsk drama og indre styrke gennem bemærkelsesværdige variationer og en artikuleret koreografisk komposition, der afslører alle karakterernes psykologiske nuancer. Faktisk var det til La Scala i 1966, at Nurejev betroede debuten til "sin" Sleeping Beauty/Den sovende skønhed

Download detaljeret beskrivelse

Value cannot be null. Parameter name: s

Value cannot be null. Parameter name: s

A RIVEDER LE STELLE

Mandag 10. januar kl. 19.00

Koncert: GALA LIRICA “A RIVEDER LE STELLE” 2020.

Varighed 2 timer 45 minutter ex. pause.

Det er maestro Riccardo Chailly der står i spidsen for denne overdådige koncert ”At gense stjernerne” fra La Scala med de største opera- og balletstjerner.

Mød operastjerner som: Ildar Abdrazakov, Roberto Alagna, Carlos Álvarez, Piotr Beczala, Benjamin Bernheim, Eleonora Buratto, Marianne Crebassa, Plácido Domingo, Rosa Feola, Juan Diego Flórez, Elīna Garanča, Vittorio Grigolo, Aleksandra Kurzak, Francesco Meli, Camilla Nylund, Kristine Opolais, Lisette Oropesa, Mirco Palazzi, George Petean, Marina Rebeka, Luca Salsi, Andreas Schager, Ludovic Tézier, Sonya Yoncheva.

Og balletstjerner som:  Roberto Bolle, Nicoletta Manni, Martina Arduino, Virna Toppi, Timofej Andrijashenko, Claudio Coviello, Marco Agostino, Nicola Del Freo.

 

Riccardo Chailly er italiensk dirigent. Han har været musikchef for Lucerne Festival Orchestra siden 2016 og musikdirektør for La Scala siden 2017.

Før dette havde han chefdirigent stillinger for Gewandhausorkester, Det Kongelige Concertgebouw-orkester, Berlin Radiosymfoniorkesteret og Teatro Comunale i Bologna. Han var også den første musikalske chef for Orkester Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi (1999–2005) og hovedgæstedirigent for London Philharmonic Orchestra (1983–1986).

Blandt verdens førende dirigenter blev han i en Bachtrack-afstemning i 2015 rangeret af musikkritikere som verdens bedste nulevende dirigent.

 

Teatro alla Scala i Milano er et af de førende og mest berømte opera- og ballethuse i verden og kendes også under navnet Scala-operaen eller La Scala, der åbnede den 3. august 1778. Berømt er også La Scala Theatre Academy der tilbyder professionel træning i musik, dans, scenekunst og sceneledelse.

Her har store komponister som Rossini, Verdi og Puccini haft uropførelser.

Sammen med Metropolitan operaen i New York er det for operasangere et adelsmærke at have sunget på La Scala.

Download detaljeret beskrivelse

DON GIOVANNI

Mandag 7. marts kl. 19.00

Opera I 2 akter af Mozart Salzburg 2021. - Varighed 170 minutter ex. pause.

         

“Hvem jeg er, ved du aldrig” For instruktøren Romeo Castellucci, betyder det at nærme sig Don Giovanni, at træde op mod tvetydigheden og kompleksiteten såvel som den indre uligevægt, og Mozart gennemsyrer hovedpersonen i sin opera med “vitalitet og ødelæggelse”. I denne væsentlige ambivalens ser Castellucci en af fascinationerne ved figuren Don Giovanni. Helt bundet i øjeblikket, er Don Giovannis livskraft legemliggjort med symbolsk graviditet i den næsten maniske Champagne Arie: 'Fin ch'han dal vino' (så længe de har vin). Dette danner den intense optakt til en fest, der vil være åben for alle og hvis sande formål for Don Giovanni er ganske åbenlyst: Leporello, hans mandlige og antitetiske alter ego, vil efterfølgende være i stand til at tilføje yderligere ti navne til den lange liste over Giovannis kvindelige erobringer.

Den nye iscenesættelse af Mozarts Don Giovanni i Grosses Festspielhaus i Salzburg bliver dirigeret af Teodor Currentzis og instrueret af Romeo Castellucci. Medvirkende inkluderer Davide Luciano i titelrollen, den vidunderlige Nadezhda Pavlova som Donna Anna, Federica Lombardi som Donna Elvira, Anna Lucia Richter som Zerlina, Vito Priante som Leporello og Michael Spyres som Don Ottavio.

Hvad kan mere siges om Don Giovanni? Leporello giver et glimt i sin listearie, nemlig at Don Giovanni har interesseret sig for alle kategorier af kvinder, men de uskyldige har haft hans største interesse. Han er fræk, men stolt og modig, og hans hybris tager overhånd i scenen med stengæsten på kirkegården, man kan ikke andet end beundre hans mod, da han inviterer til middag. Opgøret mellem stengæsten og Don Giovanni er noget af det mest gevaldige og rystende i hele operalitteraturen. Don Giovanni er sandelig et værk, man aldrig kommer til bunds i. Don Giovanni er nummer ti på listen over de mest opførte operaer 2021-2022.

Download detaljeret beskrivelse

Value cannot be null. Parameter name: s

Value cannot be null. Parameter name: s

OTHELLO

Mandag 13. juni kl. 19.00

Opera ved Teatro Maggio Fiorentino 2020 – 158 minutter ex. pause.

I Verdis Otello skæres Shakespeares drama ind til benet, så karaktererne og konflikten skabt af den jaloux og ondsindede Jago står knivskarpt – forstærket af Verdis medrivende musik. Verdi så Jago som 'djævelen, der sætter det hele i værk'. Jagos evne til at vikle Otello og den skønne Desdemona ind i et spind af altødelæggende løgne er operaens kerne i et drama, der kan ses igen og igen. Instruktøren Valerio Binasco henlægger denne tidløse historie til 1. verdenskrig. Det er maestro Zubin Mehta som dirigerer forestillingen med en stjernebesætning bestående af Fabio Sartori som Otello, Marina Rebeka som Desdemona, Luca Salsi som Jago, Riccardo Della Sciucca som Cassio og Francesco Pittati som Roderigo.

Download detaljeret beskrivelse