GLADSAXE:DOX

Verdens bedste dokumentarfilm - lige her i Gladsaxe.

Bibliografen og CPH:DOX har skræddersyet et program til festivalen; GLADSAXE:DOX.

Festivalen finder sted i marts - april og kan byde på 6 spændende film. Film der inviterer os ud i verdens hjørner og helt ind i virkelige menneskers liv.

Program:

Læs mere om de enkelte film og køb billetter længere nede på siden.

Fredag 17. marts kl. 20: Miúcha – the voice of Bossa Nova (med engelske undertekster) – Jonas Visti spiller plader fra kl. 19.

Tirsdag 21. marts kl. 19.30: The hostage takers (dansk/engelsk tale med engelske undertekster) – instruktør/journalist Puk Damsgaard svarer på spørgsmål efter filmen.

Mandag 27. marts kl 19: De umyndige (Bravehearts) - Lisbeth Zorning Andersen i samtale efter filmen.

Onsdag 12. april kl 19.30: A storm foretold 

Søndag 23. april kl. 16: Green city life (med danske undertekster) - Arkitekt Jan René Rasmussen i samtale efter filmen.

Mandag 24. april kl. 17.30: Kampen om mennesket

A storm foretold

Onsdag 12 april kl. 19.30

Med en stor, fed cigar i mundvigen, en drink i hånden, og en afgrundsdyb foragt for sine politiske modstandere er Roger Stone den fødte rådgiver for Donald Trump. Stone er republikansk kongemager med en track-record, der rækker tilbage til præsident Richard Nixon, som han har tatoveret på sin ryg. Med unik adgang har Christoffer Guldbrandsen skabt en film helt inde fra magtens centrum i de sidste måneder af Trump-administrationen, der kulminerede med stormen på kongressen. Guldbrandsen står midt i stormens øje, da Trump-tilhængerne rykker ind i Washington, og han er til stede, da Roger Stone, der var hjernen bag ‘Stop the steal’-kampagnen, må flygte fra sin hotelsuite i Washington, da kampagnen kulminerer i stormløbet. ‘A Storm Foretold’ er historien om, hvordan et etableret politisk parti forvandledes til en antidemokratisk bevægelse, hvordan retoriske udtalelser bliver til vold, og hvorfor stormen på Kongressen blev den uundgåelige afslutning på Trumps præsidentskab.

 

 

Green City Life

Søndag 23. april kl. 16

Hvordan skal fremtidens grønne byer se ud? Få nogle af svarene på en verdensomrejse til klodens storbyer i en film, der med optimisme og smittende energi ser på løsninger i stedet for problemer.
I takt med at verdensbefolkningen bliver ved med at vokse, temperaturerne bliver ved med at stige, og økosystemer er truede, opdager et ungt fransk par vigtigheden af at gentænke den måde vi bygger og bor i byer. De er hverken økologer eller forskere, men beskriver sig selv som to bekymrede storbyelskere. Med den bekymring som motor begynder de at rejse verden rundt for at besøge byer og tale med urbane landmænd, plantearkitekter, guerillagartnere og andre inspirerende mennesker for at få hjælp til, hvordan morgendagens ideelle, grønne by skal designes. Fortalt i en højde, hvor alle kan følge med, fokuserer ’Green City Life’ på løsninger fremfor problemer og som den gror langsomt fremad og opad udvikler den sig til en lille bombe af håb og energi.

Arkitekt Jan René Rasmussen i samtale efter filmen.

 

 

Kampen om mennesket (Being Human)

Mandag 24. april kl. 17.30

Svend Brinkman, Caspar Eric, Anne Sophia Hermansen og en lang række andre af landets mest prominente stemmer bidrager til denne debatskabende film om menneskesynet.
’Kampen om mennesket’ er en stjernebesat debatfilm, der løfter sløret for et intenst opgør, vi alle er en del af. Filmen handler om menneskesynet – vores forestillinger og idealer om mennesket, og hvordan vi forsvarer vores menneskesyn i en intens kamp, der rækker fra samfundets store scener til det enkelte menneskes bevidsthed. Det er en film, der er bygget finurligt op i kapitler og kommer omkring personlige historier, der har det tilfælles, at de giver stemme til mennesker, der (som alle andre, men i højere udstrækning) på egen krop har oplevet, hvad vores fælles idealer for, hvad et menneske er eller bør være, har af menneskelige konsekvenser. Vævet elegant sammen af så forskellige samfundsstemmer som Svend Brinkmann, Caspar Eric, Anne Sophia Hermansen, Alberte Clement Meldal, Kaspar Colling Nielsen, Anna Libak og Frederik Stjernfelt.